Segíts magadon, Isten is megsegít!

 

EGÉSZSÉG - BETEGSÉG - GYÓGYULÁS

 
Ez a szó - EGÉSZSÉG - sok ember számára a betegség hiányát jelenti. Aki egészséges - számukra ez egy természetes állapot. Aki beteg - nos, az megtanulja értékelni az egészséget...

De mi is valójában az EGÉSZSÉG? Vizsgáljuk meg a fogalmat nyelvünkön keresztül -

EGÉSZ-SÉG

EGÉSZ az, ami EGYben van. Tehát az EGÉSZség megfelelője az EGYség. Minek kell EGYségben lennie, EGYségben működnie?

Az embert a TEST-LÉLEK-SZELLEM EGYsége alkotja, tehát az ember EGÉSZségének az a feltétele, hogy ez a három alkotó EGYségben működjön.

Mikor, minek hatására borul fel az EGYség? Amikor életünkben - érzelmeinkben (lélek), gondolatainkban (szellem) - belső vagy külső okokból megjelenik a KÉTség. Ez az erő megindít egy hasadási folyamatot - az eddigi EGYség helyett két FÉL lesz hamarosan - ettől kezdve már csak a FÉLelem vezeti az embert.

A világunk működésének egyik fontos alkotója a vonzás törvénye - azonos az azonoshoz.....

Ha valakiben megjelenik a FÉLelem, akkor annak megnyilvánulásait is előbb vagy utóbb, de biztosan megtapasztalja. Amitől fél, bekövetkezik.
Az utóbbi két évtizedben a világot vezető arctalan hatalmak, a nemzeteket, az egyént semmibe vevő erők pontosan ezt teszik Veled, velünk - rettegjünk, féljünk mindentől, és csakis ő általuk reméljük a boldogulásunkat....

Ha bedőlünk nekik, egyenes út vezet a mélybe - a BETEGSÉG-hez. De mit is takar ez a fogalom? Beteg az, aki-ami nem úgy működik, ahogyan szükséges. Ha ilyenkor követjük a belénk sulykolt viselkedés mintákat, akkor rohanás az orvoshoz.... És az orvos megnyugtat, majd megveteti veled a vegyszervilág legújabb-legkorszerűbb-legjobb MÉREGdrága MÉRGÉT -- és te megrövidítve ugyan, de letudtad a dolgot... Minden mehet tovább, ahogy eddig. Igaz, hogy ugyanúgy továbbra is beteg vagy, de legalább megnyugodott beteg...

Felmerült már Benned, miért nem gyógyítanak meg betegségedből?

A nagyon korszerű nyugati orvoslás ugyanis nem tud gyógyítani, csak tünetet kezel. Az OK-kal nem törődik. Ha vizsgálni kezdjük egy betegség okait - rájövünk előbb-utóbb - hogy

BETEGSÉG – nem létezik!

HELYZET van, amit az illető eddigi életvitele, érzelmei, gondolkodása, kapcsolatai más emberekkel, és még sok egyéb - alakított ki.
Tehát felismeréseket kell tennünk, mi(k)ben hibáztunk. És ez a legnehezebb, hogy szembe kell nézni önmagunkkal. A legtöbb ember ezen a ponton lehúzza a rolót... Sokunkban munkálkodik bűntudat - ártottam másoknak, akár a legszűkebb családi körben.... Illetve sokunk haragszik-gyűlölködik a másikra, akár sok évtizede történt dolgok miatt....

A GYÓGYULÁS folyamata

Ha valaki komolyan veszi önmagát, mert meg akar gyógyulni súlyos helyzetéből - nos, legelőször szikla-szilárd akarattal elhatározásra kell jutnia -

MEG AKAROK GYÓGYULNI, MEGGYÓGYULOK!

Nos, ha eddig eljutottál, akkor még egy kérdés van a tovább lépés előtt: VAN ISTEN? Ez a kérdés nem a vallásosságodat firtatja, hanem azt vizsgálja - van-e saját hited szerint az égben olyan valaki, aki segít a továbbiakban... Sokkal többre vagyunk képesek, ha egy nálunk sokkal nagyobb erő segít bennünket.

Ismerős egy kicsit? --- KÉRJ és MEGADATIK!

Mit takar ez a két szó? Sokat... A KÉRJ egy folyamatot takar. Már felismerted, hogy valami nem megfelelő az életedben, felismerted, hogy szükséged van valamire, eljutsz odáig, hogy meg tudjad szólítani a segítődet, és a végül már tudsz is kérni.

És ekkor jön a MEGADATIK. De hogyan? MEGADATIK a Hited szerint. Ezért van szükség az erős akaratra. Hallottatok már csodás gyógyulásokról.... Csodák csak azzal történnek, aki csodákban él.
A - hát jó, próbáljuk meg - azonnali kudarcra ítéli a gyógyulási folyamatot.

/Mt 17:20/
"Bizony mondom néktek: ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! - odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen."

Valamint:
Jak 1.8 ...... a lelkében megosztott ember nem tart ki semmiben sem. (kiemelés tőlem...)

És máris eljutottunk oda, ahonnan kiindultunk - a kétségek, a lelki megosztottság, a félelmek - egyenes út a betegségekhez.

A hosszúra nyúlt bevezetés után mostmár lépjünk tovább.......

Működésünk

Egy kis elmélkedés az ember működéséről

Vissza a NYITÓLAP-ra